sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kadonneen jäljillä- rastirata

Rastirata 10-12-vuotiaiden lastenleirillä. 

TV-ohjelmien tunnusmusiikkien tunnistaminen
Tehtävänä on tunnistaa tunnettujen tv-ohjelmien tunnareita. Kerätään pätkiä ja soitetaan yksi kerrallaan esim. tietokoneelta. Esim. Postimies pate, salatut elämät, muumit, csi, simpsonit ym. Miinuspisteitä voi antaa klo 21.00 (K12) jälkeen tulevista ohjelmista.
TARVIKKEET: Tietokone/cd-soitin ja tunnarit

Valehtelijoiden klubi
Esitellään erikoisia tavaroita leiriläisille. Esitellään esim. 3 tavaraa, josta kahdesta kerrotaan totuus ja yhdestä vale. Leiriläisten tehtävä on sitten arvata mikä tarina on vale. Tavaroita voi olla esim. kahvimylly ja työkalut ym.
TARVIKKEET: tavarat ja tarinat

Ruudukko
Maahan piirretään kaksi ruudukkoa. Toinen täytetään esim. alla olevilla esineillä, ja toinen jätetään tyhjäksi. Leiriläiset saavat katsoa täytettyä ruudukkoa esim. 30sek. ja sen jälkeen se peitetään. Seuraavaksi tehtävänä on täyttää esineillä tyhjä ruudukko samassa järjestyksessä kuin  mallissa. Voidaan mitata aikaa.
TARVIKKEET: Esineet ja ruudukko

Malli: 

Iso kivi
Hiekkaa
Mustikanvarpu
Pieni kivi
Sammal
Kuusenkäpy
Oksa
Männynkäpy
Kasvi
Koivunlehti
Männynneulanen
Kukka


Kävyt korissa
Kerätään käpyjä koriin/lasipurkkiin. Tehtävänä on arvata paljonko käpyjä on korissa. (Vinkki: vedä ennen rastirataa tuo minulle-leikki ja pyydä erilaisia käpyjä, näin purkki täyttyy äkkiä)
TARVIKKEET: Kävyt ja purkki

Alias
Tee sanaselityskortteja leirin/päivän ohjelmaa silmällä pitäen. Esim. Uiminen, aurinko, leiri, isonen, lennokki, linnunpönttö ja hiihto) TAI käytä valmiita alias-pelikortteja.
TARVIKKEET: Kortit

Bumtsi bum
Tee kortteja tunnettujen laulujen aluista esim. 1. postin 2.tuo, 3.postin 4.tuo, 5.postin 6.tuo (Postimies Pate). 1. Enkeli  2. taivaan 3. lausui 4. näin (Enkeli taivaan lausui näin) Leiriläiset voivat valita jonkin numeron, muttei ensimmäistä. Valittu numero käännetään ja sana näytetään, eteenpäin pääsee, kun on keksinyt jonkin laulun, jossa sana esiintyy. Esim. 2.tuo. Auta, auta, pyydän sua, metsämies kun vaanii mua.(metsämökin ikkuna). Kun laulu on keksitty saa valita uuden kortin, josta paljastuu uusi sana. Kun koko laulun alku on keksitty pääsee uuteen lauluun.
TARVIKKEET: Kortit

Kiitokset ideoijille!

-T-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti