torstai 28. kesäkuuta 2012

Joulupukin televisiokaukoputki- tarina

Tiedättekö, että tänä vuonna Julupukki on hankkinut itselleen erään uuden keksinnön, joka helpottaa paljon hänen ja tonttujen työtä. Se on nimeltään televisiokaukoputki ja sillä pystyy lukemaan lasten hartaimmat joululahjatoiveet. Näin tonttujen ei tarvitse käydä niitä erikseen salaa kuuntelemassa.
Tontut Tip ja Tap päättivät kokeilla laitetta heti malttamatta odottaa Joulupukin ohjeita. Eräänä päivänä, kun ketään eo ollut lähettyvillä, molemmat tontut ryntäsivät televisiokaukoputken kimppuun. Tip käänsi käynnistysvipua, ja kone alkoi hiljalleen surista. Tap suuntasi putken kohti etelää, ja kumpikin alkoi tirkistellä kuvalevyä. ”Hip hei, tämähän toimii”, kuiskasi Tip. ”Eläköön! Nyt saamme lasten toiveet selville näin helposti.”
Tip ja Tap kääntelivät ja vääntelivät kaukoputkea, kunnes saivat näkyviin Mattilan talon. Pihalla leikkivät tutut lapset – Hilkka ja Heikki. ” Nyt minä käännän tätä nappulaa, jossa lukee sydänkuva – ja silloin näemme, mitä lapsilla on sydämellään!” ”Onpa Hilkalla ja Heikillä kummalliset toivomukset!” Kuvassa näkyy nimittäin luu ja hiiri. ” No, mitäpä ihmettelemistä siinä oikeastaan on”, tuumi Tap. ” Nämä nykyajan lapset saattavat joskus olla hiukan kummallisia, mutta … no … saamansa pitää” ”Hys, nyt joku tulee”, säikahti Tip. Tontut sulkivat nopeasti koneen ja pujahtivat tiehensä.
Iltapäivällä oli neuvottelu Joulupukin luona. ”Kas niin tonttuseni”, sanoi Joulupukki. ”Mitä uutta olette saaneet selville?”
”Lahtisen Kalle toivoo uusia suksia, Siltalan Silja haluaisi saada kirjan ja Mattilan Hilkka ja Heikki tahtovat luun ja hiiren”
”Mitä ihmettä? Luun ja hiiren. Mitä ne semmoiset lahjat ovat?”
”Niin, niin, sellaiset he toivoivat – me katsoimme televisiokaukoputkella”, selitti Tip.
”Ja kenen luvalla?, kysyi Joulupukki otsa rypyssä. ”Kyllä te olette katsoneet aivan väärin. Tulkaahan, niin katsomme yhdessä.” Niin Joulupukki ja koko tonttulauma marssivat kaukoputken luo. Joulupukki käynnisti laitteen ja suuntasi sen etelää kohti Mattilan taloa.
”Ja mitäs tämä on … ei mutta … hahhahhaa … ”, Joulupukki purskahti makeaan nauruun ja nauroi pitkän aikaa tähystellen kaukoputkeen.

Tip ja Tap vaikuttivat jo kovin noloilta.
”Jaa-a, tällaista sattuu, kun ei malta odottaa ohjeita. Arvaattekos mitä minä näin?”
Tontut pudistivat päätään.
”No … ensin minä näin Hilkan ja Heikin pulkkamäessä. Heikki toivoo luistimia ja Hilkka nukkea. Lisäksi näin vielä Mustin ja Mirrinkin. Ja katsahdinpa kokeeksi heidänkin toivomuksiaan – ja sieltähän ne luut ja hiiret löytyivät.” Kaikki tontut purskahtivat makeaan nauruun ja he nauroivat pitkään ja sydämellisesti.
Marjatta Kurenniemi 1997


http://arkisto.partio.fi/?deptid=1314

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti