tiistai 29. toukokuuta 2012

Pelkokerroin-rastirata

Pelkokerroin-rastirata

Pelkokerroin rastirata on suunniteltu 10-12-vuotiaiden lastenleirille. Radalla on tarkoitus kulkea yksin tai pareittain. Ajallisesti rastit ovat nopeita, n. 5-10min. Tällä radalla ei ole tarkoitus kerätä pisteitä tai voittaa toista joukkuetta. Ajatuksena on päästä kokeilemaan erilaisia hiukan jännittäviä juttuja. Mukavaa rastien vetoa!

Hajupurkit
Kannelliseen purkkiin laitetaan erilaisia tuoksuvia ruokia, mausteita ym. Leiriläiset haistavat sokkona purkkeja ja yrittävät arvata mitä purkeissa on. Purkeissa voi käyttää esim. sinappia, kanelia, hammastahnaa, koivunoksia ym. 
TARVIKKEET: Sokkoliinat ja hajupurkit

Makupurkit
Leiriläiset maistavat silmät sidottuna esim. suklaata, kuivattuja hedelmiä, lakua, sinappia ja levää ym. Jännitys syntyy kun ei näe mitä joutuu syömään.
TARVIKKEET: Sokkoliinat ja ruuat

Tunnustelu
Leiriläiset tunnustelevat silmät sidottuna purkeissa olevia mömmöjä ja yrittävät löytää esim. palikan. Mömmöjä voi tehdä keitetystä spagetista, kiisselistä, jauho-vesiseoksesta ym. Mömmöihin voi lisätä esim. viinirypäleitä ja rusinoita silmiksi.
TARVIKKEET: Mömmöt, sokkoliinat ja palikat.

Muurahaispurkit
Muurahaispurkeissa on tarkoituksena kokeilla leiriläisten uskallusta. Ensimmäisessä lasipurkissa on 1 muurahainen ja esine, joka pitää nostaa. Toisessa purkissa on 10 muurahaista ja esine. Kolmannessa 20 muurahaista jne. Purkkeja voi tehdä niin monta kuin haluaa ja muurahaisia riittää :). Kaikki varmasti uskaltavat ottaa esineen ensimmäisestä purkista ja halutessaan voivat kokeilla kaikki purkit.
TARVIKKEET: lasipurkit, nostettava esine (esim. lego-palikka) ja muurahaiset.

Ruokaruletti
Ruokaruletissa numeroidulla (2-12) alustalla on erilaisia syötäviä juttuja esim. suklaata, hedelmiä, öljyä, mausteita, voita, sinappia ym. Leiriläinen heittää kahta noppaa ja joutuu/saa syödä numeron osoittaman ruuan. Tarkoitus on että ruletissa on mukavia sekä vähemmän mukavia syötäviä juttuja. Jännitys kasvaa mitä oudompia ruokia on mukana.
TARVIKKEET: Alusta, nopat ja ruokatarvikkeet.

Kulje reitti sokkona
Rastin vetäjä kuljettaa sokkoa leiriläistä pienen matkan tunnustellen ympäristöä. Tunnustellaan esim. puuta, aitaa, kiviä, pyykkinarua ja kantoa. Kun leiriläinen avaa silmät hänen pitää näyttää mitä reittiä kuljettiin. 

Kiitos ideoista Milla ja Hanna!

-T-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti